Viața neîndulcită: cum să tratați rapid și corect diabetul

Există aproximativ 600 de milioane de persoane cu diabet zaharat în lume. Și jumătate dintre ei nu știu despre boala lor. În ultimii 10 ani, numărul pacienților cu diabet zaharat a crescut cu 76%. De obicei, acestea sunt persoane în vârstă care au deja unele complicații. De exemplu, ajung la endocrinolog printr-un oftalmolog: pacientul a venit cu plângeri de deteriorare a vederii, iar oftalmologul vede modificări specifice diabetice ale fundului ochiului. Cum de a identifica primele semne de diabet? Și ce se întâmplă dacă testele au arătat un exces de zahăr din sânge? Despre asta și nu numai vă va spune endocrinologul Ștefan Coman.

Bună ziua, Ștefan. Spuneți-ne, vă rog, ce este diabetul zaharat?

Bună ziua. Diabetul zaharat este o afecțiune în care conținutul de glucoză crește în sânge. Diabetul zaharat provoacă urinare frecventă, ceea ce duce la deshidratarea organismului. Prin urmare, cel mai important simptom este setea.

Ce alte simptome pot fi identificate?

Pericolul diabetului este că, la început, boala nu se manifestă în nici un fel. Dezvoltarea simptomelor depinde de particularitatea imunității bolnavului. În medicină, este obișnuit să se evidențieze pe lângă dorința constantă de a bea :

 • gură uscată;
 • urinare frecventă;
 • pierdere sau creștere în greutate;
 • senzații dureroase în picioare;
 • pierderea puterii și somnolență;
 • scăderea vederii;
 • vindecarea lentă a rănilor și leziunile cutanate frecvente (eczeme, fierbe, supurație a rănilor etc.).

Nivelul normal al zahărului din sânge integral pe stomacul gol: 3,2-5,5 mmol/l. La două ore după masă, limita este mai mică de 7,8 mmol/h, dar nu mai mare. În plasmă pe stomacul gol - până la 6,1 mmol/l, două ore după masă - mai puțin de 8,9 mmol/l.

Știu că există două tipuri de diabet. Cum diferă?

În diabetul de tip I, producția de insulină din pancreas scade. La primul tip se referă aproximativ 10-15% dintre pacienți. Și în diabetul de tip II, există un proces opus: insulina este produsă nu 100%, ci mult mai mult. În acest caz, sensibilitatea țesuturilor organismului la acțiunea insulinei scade.

Este adevărat că amatori de dulciuri și persoane supraponderale sunt expuse riscului?

Creșterea greutății corporale și supraalimentarea zahărului afectează cu siguranță dezvoltarea diabetului zaharat, dar nu este cauza sa directă. În grupul de risc sunt persoanele după 30 de ani, cu greutate corporală excesivă (aceasta include obezitatea) și cu greutate normală. Un rol important îl joacă factorul genetic și ereditar.

Se poate învăța cum să controleze zahărul din sânge?

Sigur. Cu diabet zaharat, puteți trăi și preveni complicații grave sub formă de cataractă, boli de inimă, insuficiență renală, boli pancreatice, ulcere trofice și alte boli. Puteți controla nivelul zahărului din sânge cu o dietă adecvată, activitate fizică și terapie.

Puteți să-mi spuneți mai detaliat ce medicamente sunt pentru diabetul zaharat?

Există mai multe grupuri de medicamente cu un mecanism de acțiune diferit. Toate acestea sunt selectate având în vedere caracteristicile individuale ale unei persoane: boli concomitente, excesul de greutate, probleme cu sistemul cardiovascular, regimul alimentar etc.

Biguanide elimină dependența de insulină, dar, la rândul lor, afectează negativ organele digestive. Derivații de sulfoniluree provoacă stimularea secreției de insulină proprie.
Dezavantaje:

 • riscul de dezvoltare a hipoglicemiei;
 • periculoase pentru probleme gastro-intestinale;
 • dependență;
 • creșterea greutății corporale;
 • periculoase pentru probleme cardiovasculare.

Incretinele sunt injecții hormonale care stimulează producția de insulină. Pericolul administrării lor este riscul de a dezvolta hipoglicemie și probleme din tractul gastro-intestinal. Gliptinele ajută la producerea propriilor hormoni gastrointestinali. Dar minusul este nu doar în creșterea greutății corporale și costul ridicat, ci și în pericolul unei administrării prelungite.

Inhibitorii de alfa-glucozidază încetinesc absorbția carbohidraților în intestin. Inhibitorii au o eficacitate minimă, deci trebuie luați în cantități mari. Glinidele sunt luate cu fiecare masă. Numai atunci stimulează producția de insulină, dar paradoxul este că acestea nu pot fi, de asemenea, luate pe termen lung.
Tiazolidindionii reduc rezistența la insulină.
Dezavantaje:

 • creșterea greutății corporale;
 • umflarea extremităților apare adesea;
 • riscul de fracturi osoase tubulare la femei crește;
 • efectul se dezvoltă lent;
 • cost.

Se dovedește că toate medicamentele sunt periculoase?

Cele mai recente studii privind medicamentele pentru diabet au arătat că multe substanțe active pentru tratament sunt de fapt periculoase și cauzează complicații grave. Administrarea regulată a comprimatelor pentru diabet afectează starea ficatului, rinichilor, inimii și a altor organe. O altă caracteristică importantă – medicamentul nu trebuie să interacționeze cu alte medicamente. Adesea, persoanelor care suferă de diabet zaharat li se prescrie un singur medicament, dar costisitor, care trebuie băut continuu. Acum, diabetici au posibilitatea de a lua medicament cu un curs de înainte de a ajunge la remisiune, și nu în fiecare zi.

Spuneți-mi mai mult?

Administrarea zilnică de medicamente afectează negativ organele interne. Oamenii de știință au reușit să creeze o componentă activă naturală care să ajute la încălcarea metabolismului și diabetului, care se găsește în medicamentul Insumed.

Cum funcționează acest medicament?

Principalul ingredient activ este Cordyceps. Când este ingerat în sânge, acesta normalizează nivelul glucozei din sânge . Excipienți:

 • reduce nivelul de colesterol;
 • stimulează imunitatea;
 • reglementează procesele metabolice;
 • crește activitatea fizică;
 • reduce oboseala;
 • normalizează somnul.

Cel mai important lucru este că Insumed nu trebuie băut în fiecare zi pe tot parcursul vieții, este luat cu un curs de 1-2 ori pe an.

Dacă bei cursul, cât timp va fi zahărul normal?

În diabetul zaharat, sistemul imunitar nu funcționează bine. Prin intrarea în sânge, substanțele active ale Insumed reglează activitatea hormonului de insulină, normalizând metabolismul. Doar un curs cu medicamentul Insumed la pacienții cu diabet normalizează nivelul zahărului din sânge până la 6-12 luni.

Cât timp folosiți acest medicament în practica dvs. și cum s-a arătat privind efectele secundare?

Înapoi în timpul studiilor de laborator, Insumed a arătat un potențial ridicat. Chiar și în doze extrem de mici, este eficient. În practica mea, am introdus medicamentul cu aproximativ doi ani în urmă. În acest timp, nu s-au găsit efecte negative asupra corpului.

Medicamentul Insumed poate fi obținut numai pe bază de prescripție medicală?

Este un medicament fără prescripție medicală, deoarece se bazează pe ingrediente naturale. Dar nu îl puteți cumpăra în fiecare farmacie. Știu că au fost numeroase plângeri cu privire la loturile falsificate de calitate scăzută. Prin urmare, producătorul eliberează temporar produsul numai direct prin intermediul site-ului oficial. Oricine poate folosi serviciul de curierat, de asemenea, ei oferă beneficii.

Vă mulțumesc foarte mult pentru un astfel de interviu detaliat. Cred că astăzi ați ajutat mai mult de o persoană cu diabet zaharat.

Dacă aflați despre riscul bolii la timp, puteți încerca să o preveniți. Dar persoanele cu un astfel de diagnostic pot trăi o viață plină dacă terapia se efectuează corect.

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele și numărul de telefon. Grăbiți-vă! Aveți timp rămas:
09 50
Formularul de cerere «Insumed»
Țara dvs.:
Numele dvs.:
Telefon:
Comentarii
Liliana Râcovăț
09.06.20
Vă mulțumesc foarte mult pentru acest articol! Am aflat tot la ce nu am putut găsi răspunsuri de foarte mult timp.
Carolina Straveț
10.06.20
Caut ceva similar de mult timp, mulțumesc.
Anișoara Vâlculeț
11.06.20
Din cauza diabetului, nu am putut trăi în mod normal. Mâinile au fost umflate, vederea a scăzut, nu am putut să mănânc prăjeală și dulciuri. Am fost tratată mult timp până când am încercat Insumed. Chiar a ajutat cu adevărat! Acum mă simt mult mai bine și zahărul meu nu se ridică peste 4,7.
Sofia Dădaca
12.06.20
Diabetul este o boală foarte gravă. Mi-e frică de ea ca de foc, toate rudele mele încep să se îmbolnăvească după 40 de ani.
Alisia Cepoi
13.06.20
Nu știam că diabetul este un lucru atât de grav... m-am gândit la prostii, doar că dulceața nu se permite.
Bianca Paladii
14.06.20
Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli! Mai multe persoane mor din cauza acestuia decât din cauza SIDA, gripei și atacurilor de cord. Mai ales că diabetul provoacă multe boli asociate, deoarece afectează aproape fiecare organ. Bunica mea este definitiv orbită de diabet. Și are probleme cu picioarele și pancreasul.
Marilena Agachii
15.06.20
Mama mea a fost un diabetic de la vârsta de 40 de ani. Medicii spun că diabetul nu poate fi vindecat complet și zahărul trebuie controlat cu strictețe. Mama bea o mulțime de pastile și urmează o dietă.
Marian Spânu
16.06.20
Am diabet de peste 20 de ani. Da, doctorii au dreptate. Dieta și pastilele, atunci vă puteți simți normal, deoarece diabetul este pentru toată viață. Dar pentru mine personal, dieta este mai rea decât tortura medievală. Da, și pastilele într-o cantitate enormă nu sunt treaba mea. Pentru mine, am ales Insumed. Și doctorul meu e de acord cu mine. În primul rând, nu trebuie băut în fiecare zi pe tot parcursul vieții, ci cu un curs. În al doilea rând, el normalizează zahărul pentru o lungă perioadă de timp. Și în al treilea rând, este natural. Și cel mai important lucru pentru mine este că cu acesta puteți renunța la dieta.
Anatolie Nașu
17.06.20
nu-mi vine să cred că așa se întâmplă. Am fost recent diagnosticat cu diabet zaharat și chiar acum nu-mi imaginez viața fără pilule((
Radu Michișor
18.06.20
Am diabet de tip 2 de mai mult de 15 ani. La începutul bolii, viața mea era ca iadul. Dieta a fost greu de urmat. Și dacă te relaxezi un pic, așa că zahărul crește de 2 ori! Tabletele și vitaminele sunt tovarășii mei veșnici de viață. Dar întreaga problemă este că medicamentele pentru diabet mi-au afectat foarte serios ficatul și rinichii. A trebuit să renunț la ceva. M-am înrăutățit până când medicul meu a plecat la conferință și a aflat despre Insumed . Am băut un curs și zahărul meu a fost normal timp de șase luni. De trei ani, beau Insumed de două ori pe an și mă simt minunat. Este mult mai bine și mai ieftin decât să bea pastile în fiecare zi. Mai mult decât atât, este posibil să nu urmați o dietă strictă și, cel mai important, are o compoziție naturală care nu dă complicații altor organe.
Vrei să scrii un mesaj?

Save Your Favorites

Save This Article